Smykkepleje

SÅDAN PASSER DU PÅ DINE SMYKKER

Du er glad for dine smykker vil du selvfølgelig gerne passe på den. Uanset om dine smykker er ægte guld, sølv eller forgyldte – billige eller dyre så er der nogle simple ting du kan gøre for at passe godt på dem.  

Jeg anbefaler du tager dine smykker af når du:

– Sover

– Dyrker fysisk aktivitet

– Går i haven

– Går i bad

– Bader i havet

– Gør rent og er i berøring med vand og rengøringsmidler

VIGTIGT undgå altid at dine smykker kommer i berøring med nogen form for kemikalier, skal du i byen er det en god ide at vente til du er færdig med at påføre cremer og parfume med at tage dine smykker på.

Pas godt på dine smykker og vær forsigtig. Smykker – specielt med krystaller og sten – kan være skrøbelige. Så beskyt dem så godt som muligt mod stød og slag.

 SÅDAN OPBEVARER DU DINE SMYKKER

Gem dine smykker i stof poser eller æsker med blød foring. Helst ikke for mange i samme post/æske da smykkerne så filtres ind, slider og ridser hinanden.

Rengøring af dine smykker

Med tiden vil dine smykker måske trænge til rengøring. Læg dem i lidt lunken vand med smykkerens i nogle minutter og tør dem derefter grundigt med en blød klud gerne en silke klud.
Vær opmærksom på at forgyldning med tiden kan slides væk.
Nu mere du polere, nu hurtigere vil du opleve at de slides. Der er også stor forskel på mennesker og hvad de udskiller af syre og sved, dette kan have på overfladen på dine smykker.
Rigtige guld smykker er selvfølgelig mere robuste end forgyldte.

Er der Krystalsten i smykket tåler de kun lunkens vand. Halvædelsten som eks. Topas, agat, ametyst, turkis med flere bør ikke udsættes for rengøringsmidler. Men kun vaskes i lunkent vand og tørres med blød klud.

Perler

Uanset om dit smykke indeholder naturlige perler, kunstperler eller evt. Japanske cotton perler skal de behandles meget nænsomt. De bør KUN aftørres forsigtigt med en blød klud.